Kim M. Kimselius på besök idag!

Kim M. Kimselius är på besök idag och berättar om sina två nyaste böcker. Jag hälsar henne varmt välkommen och tackar för att hon ville besöka min blogg 🙂

Böckerna om andra världskriget var jobbiga att skriva!

Nu har jag skrivit nitton böcker, om olika hemska historiska händelser. Det har varit tortyr, krig, mord, intriger, hemska naturkatastrofer… Ja, det har varit många otäcka saker, men aldrig har några böcker varit så svåra att skriva som mina böcker om andra världskriget: På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa.

Kanske för att händelserna ligger så nära i tiden, eller för att jag mött människor som verkligen har upplevt allt det hemska som jag skildrar i mina böcker: Judeförföljelsen, koncentrationsläger, människoföraktet, hatet, kriget.

Aldrig tidigare har jag gråtit så mycket som jag gjort när jag skrivit dessa två böcker. Det har inte varit mina egna ord som formats på papperet som fått mig att gråta, nej det är alla de oskrivna orden som jag bär inom mig, de berättelser jag har lyssnat på som har varit för hemska för att dela med mig av till mina läsare.

Mina böcker brukar få väldigt fina omdömen och recensioner. Många läsare säger att jag är fantastisk på att skildra känslor, de säger att det känns som om de varit där och upplevt allt det jag beskrivit. Därför har det verkligen varit en svår balansgång att hitta rätt känsla när jag skrivit böckerna om andra världskriget, jag vill inte att läsaren ska behöva gråta lika mycket som jag har gjort när jag skrev böckerna.

Tydligen har jag lyckats, för de här två böckerna om andra världskriget har fått otroligt fina recensioner och säljer för fullt. Något som gör mig mycket, mycket glad, eftersom det som hände under andra världskriget inte får glömmas bort, det får inte upprepas.

Några har frågat mig varför jag skrev om historiska händelser som skett så nyligen. Då brukar jag säga precis som det är: ”En mamma berättade för mig att hennes dotter vägrade tro på henne när hon berättade om koncentrationslägren under andra världskriget. När kvinnan frågade sin dotter varför hon inte trodde på henne, svarade dotter: ’Nej, för Kim Kimselius har inte skrivit om det’. Därför kontaktade mamman mig och sa att jag hade en stor uppgift här i livet; att försöka få barn och ungdomar att förstå att de historiska händelserna verkligen hade hänt.” Därför skrev jag På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa.

Båda böckerna tar upp andra världskriget, men sett ur olika vinklar. På liv och död i andra världskrigets skugga utspelar sig i Tyskland, där man får följa en tysk familj, men även personer i koncentrationsläger. På flykt från andra världskrigets fasa utspelar sig i ett ockuperat Paris där tyskarna samlar ihop judarna och stänger in dem i en idrottsanläggning under flera dagar utan mat och vatten, för att sedan transportera de överlevande till förintelseläger. Boken handlar även om motståndsrörelsen och nedskjutna flygare. I denna bok har jag också till min glädje kunnat lyfta fram några starka kvinnor som gjorde stor skillnad för friheten och många människor under andra världskriget.

För det är ju just så det är; mina böcker ÄR baserade på riktiga historiska händelser, med riktiga historiska personer och med en gedigen faktadel i slutet. Men, de är uppbyggda som spännande äventyrsberättelser som är svåra att lägga ifrån sig, det är i fall vad läsarna säger.

Nu tror du att jag är noga med vilka händelser jag väljer att skriva om, att jag tänker på att de ska rikta sig till en viss ålder, heller passa för skolämnena. Men så är det inte. Jag väljer att skriva om ett ämne som jag vill lära mig mer om, eller en plats jag vill besöka. Framförallt skriver jag för att få sätta ännu en egenproducerad bok i min bokhylla! Det har gjort att jag har läsare i alla åldrar, från 7-98 år. Helt fantastiskt! Jag älskar att vara författare!

Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du gå in på min hemsida www.kimselius.se eller kika in på min blogg: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/

Kramisar Kim

Annonser

2 comments on “Kim M. Kimselius på besök idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s